Първоначално публикувано от mordohy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Трудно пали, топла.
Collapse
X
-
Проверявайте елементарните неща. Проверете дори зацепването на ангренажа, лесно е. Ударете един компресомер на всички цилиндри, също е лесно. Замерете съпротивлението на кабелите.
Бобината много трудно може да умре, но комутаторът умира лесно. С какво запалване е колата, с Бош или Магнети Марели?Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Зацепването на ремъците го гледахме и е добре. Компресията е 9, като на първи цилиндър е с 0,5 по малко. Съпротивлението на кабелите не е мерено, като на тъмно няма искри, или пък да удря ток. Бобината не е мерена, обаче изглежда добре. Комутатора, и аз си мисля че може да прави номера, обаче нямам работещ за да го сменя. Запалване, динамо, стартер и т.н. са на БОШ. Без кутията на въздушния филтър когато затвориш (с ръка) притока на въздух на който и да е цилиндър се усеща как спира да работи. Когато извадя кабела на която и да е свещ, независимо от това дали е топла или студена, веднага се усеща че спира да работи дадения цилиндър. Мъркучите от и към резервоара ги одухахме, като там нещата изглеждат добре. Всъщност при измерването на бобина, кабели, комутатор и т.н. би трябвало човека който прави замерването предварително да знае какви стойности на показанията да очаква, пък аз дори не знам, примерно кабела, дали е омове или килоомове, макар че уж съм електротехник.
Comment
-
Значи, предварението не сме го бутали защото човека каза, че е добре и ми обясни, че при по голямо предварение ще имам проблем във високите обороти, а и когато паля колата (топла) без да е преседяла 5-10 минути, понякога стартера направо спира да върти, а спре ли съм 100% сигурен че в следващия момент ще запали. Сега, аз тези неща ги обяснявам така както аз съм ги разбрал или запомнил, така че може да има и разминавания някъде.
Comment
-
С подаването на газ променяш сместа до подходяща за запалване...и палиш...загрял.
Значи може да се пипне празния ход на карбураторите според мен.
Weber IDF на схемата. Би трябвало да си с такива, но провери.
Idle speed screw - все едно този променяш като й даваш газ да запали, но с него ще промениш оборотите на празен ход ако му пипаш позицията
Idle jets, Idle mixture screw
Запушен жигльор? Въздушен?1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
и делта
Comment
-
Карбураторите са Делорто 40. Майстора и тях настройва, обаче каза, че от това по добре не става. А най интересното е, че когато ги бута и изчакахме 5-10 минути колата запали без газ и продължително въртене. А след няколко часа, работата пак беше същата, имам чувството че сама се разстройва или пък че има някъкъв датчик за температура и от там се управлява проблема, като съм напълно наясно, че такъв датчик няма.
Comment
-
Казваш, че стартера спира, точно преди да запали.
Това е типично за много голямо предварение.
Май в грешна посока дълбахме!
Пак се връщам към вакуумния регулатор. Ако не работи, някой е центровал на слух и предварението е просто голямо.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Това със спирането е само понякога, и то много рядко, и винаги се получава когато изгася и след няколко секунди искам да запаля, като колата е топла, когато е на по-малко от 80 градуса не се получава. Центрована е със стробоскоп. А вакуума го гледахме без капачката на делкото, когато засмуче се завърта, там каквото е, онези четирите пластини.Last edited by GALIN4O; d.m.y г., 21:57.
Comment
-
Първоначално публикувано от GALIN4O Покажи съобщениеТова със спирането е само понякога, и то много рядко, и винаги се получава когато изгася и след няколко секунди искам да запаля, като колата е топла, когато е на по-малко от 80 градуса не се получава. Центрована е със стробоскоп. А вакуума го гледахме без капачката на делкото, когато засмуче се завърта, там каквото е, онези четирите пластини.
И на колко градуса е направена центровката със стробоскоп?Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Колега, малко данни първо от мен:
Съпротивление на бобина - първична 0.7-1.0 Ом, вторична 6.7-9.6 кОм.
Предварение - 8 градуса при 900 об/мин със закачен вакуум.
Кофти ноо... МИНИМАЛНА компресия 10.3
Ако има газ анализатор, СО-то трябва да е от 1.5 до 3.5%...
До тук с данните. Според мен имаш по-скоро комплексен проблем от малки проблемчета можеби... Слаба искра(свещи, кабели, бобина, комутатор), карбуратори за чистене, защото щом казваш, че след настройка нещата се оправят за малко и после пак...едно почистване на жигльоритеняма да е излишно(поне тях, ако не и на целите карбуратори, най-добре) , можеш и сам да си го нарпавиш, но след това пак настройка... и евентуално пробив на въздух някаде, но това като цяло е малко вероятно. Освн това няма да е лошо хубаво да пръснеш с ВД и смажеш вакуум и центробежния регулатор, ей тъй за по-сигурно...Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92
България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеИ на колко градуса е направена центровката със стробоскоп?
Comment
-
Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщениеНе ви ли се струва възможнa ... уморена бензинова помпа?Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92
България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!
Comment
Comment